despre-betadine

Protejează-ți familia și susține procesul de vindecare cu Betadine®!

 

Dezinfectarea este întotdeauna primul pas spre vindecare. Acționează din timp împotriva infecțiilor alegând un antiseptic care distruge germenii patogeni ce cauzează infecțiile. Alege Betadine®, antisepticul potrivit pentru întreaga familie, ușor de utilizat, disponibil sub formă de soluție cutanată și unguent. Betadine® te ajută în prevenirea și tratamentul local al infecțiilor asociate rănilor de orice tip (de exemplu arsuri, bășici, tăieturi, zgârieturi, julituri și escare).

Betadine®contine iod povidonă, o substanță antiseptică cu spectru larg care și-a dovedit eficacitatea în distrugerea bacteriilor, virusurilor, fungilor și protozoarelor care provoacă infecțiile.

 

 

product-range_600x300-Betadine solutie + Betadine unguent

Betadine® repere

 
1914 - 1918
În Primul Război Mondial iodina a fost descoperită și utilizată de către Alexander Fleming pentru a reduce incidența gangrenei gazoase.
1955
Iod povidona a fost prescrisă pentru prima dată și a devenit rapid un antiseptic iodat preferat la nivel mondial.
1960
Preparatele cu iod povidonă au fost introduse pe piata sub formă de iodoform, eliberarea constantă a iodului din depozitul de iod povidonă asigurând o reducere a senzației de usturime și a iritației comparativ cu tratamentele tradiționale cu iod.
1963

Betadine® este înregistrat ca marcă și lansat pe mai multe piețe internaționale.

1969

Betadine® a fost ales de NASA pentru sterilizarea navei spațiale Apollo 11 la întoarcerea din spațiu, pentru a înlătura bacteriile care s-ar fi putut fixa pe aceasta în timpul călătoriei.

Istoria Betadine® în imagini

 

Betadine Heritage